Gladder goedkoper leuke. En veel minder tot geen geïrriteerde huid

 

Dat is waar het klassieke scheren in hele kort op neer komt.

 

Laten we met het eerste beginnen, als men klassiek scheert met bijvoorbeelde een safety razor, dan scheert men gladder.

 

Hoe kan dat? Dit komt omdat als je met een safety razor scheert je juist

 

 

 

niet drukt om te kunnen scheren waardoor het mesje in de safety razor zelf het werk doet. Het mes moet echt snijden, dit in vergelijking tot de cartridge mesjes waarbij je moet drukken wil er geschoren kunnen worden.

 

Dit drukken brengt ons dan ook gelijk bij het volgende punt waardoor het klassieke scheren beter is.

 

Als men met een cartridge mesje scheert dan staan de mesjes als lamelletjes boven elkaar en zijn helemaal opgesloten in plastic, dit maakt het ook dat het mesje veiliger is, maar nu het volgende als men met deze messen scheert dan moet men als eerste al met het mes gaan drukken wil men kunnen scheren ten tweede, al het haar, het scheerschuim, talg van de huid,  dit alles moet tussen de lamelletjes doorgedrukt worden, maar deze zitten zo dicht op elkaar dat daardoor de boel snel zal gaan verstoppen/vervuilen.

De mesjes worden ook botter, (zoas ieder mes dat word gebruikt) dus dit resulteert in een vervuild botter mesje waarmee je ook nog eens moet gaan drukken om te kunnen scheren…..dit is dus vragen om irritatie’s .

Met het heirboven geschrevene heb je bij de safety razor dus geen last gewoon om het volgende. Er zit als eerste maar 1 mesje in een safety razor. Dit mesje zit vast in de houder, maar niet opgesloten, onde het mesje zel is genoeg ruimte om alle vervuiling onderdoor te laten gaan, en aan de zijkanten ik het mesjen  i