De Safety Razor

De safety razor is zo’n 100 jaar geleden uitgevonden, eigenlijk is het de opvolger van het open scheermes. Men US_Patent_775134wilde zich gemakkelijker kunnen scheren. Maar was King Camp Gillette nu werkelijk daar de uitvinder van. In deze link word het een en ander uit de doeken gedaan

Safety Razors zijn er in alle soorten en maten, van klein tot groot en van licht tot best zwaar, Zo hebben ze allemaal hun voor en nadelen en  het is ook heel persoonlijk waar men voor gaat.

Iemand die bijvoorbeeld gewend is om met lichte instrumenten te werken en veel op gevoel moet werken, zoals bijvoorbeeld een tandarts, zal sneller een lichte safety razor nemen als bijvoorbeeld iemand die altijd zwaar werk doet en zelf ook wat ruiger van aard is, mede daarom hebben we ook de winkel opgezet zodat men de verschillen in de safety razors kan voelen, en dat is natuurlijk niet alleen het gewicht. Het gaat hier ook om de grip.

Het voordeel van bijvoorbeeld een ligte safety razor is dat je meer voelt wat er gebeurt met het mesje terwijl als je een zwaarder model hebt je  dat gevoel iets minder hebt.